Det praktiske

 Sove til middag

Vi har barnevogne til børnene i vuggestuen. De ældste vuggestuebørn begynder at sove indenfor, når det vurderes at det er klar til det.  Barnet har sin egen madras/dyne/hovedpude, som vuggestuen ligeledes har.
Vi oplever generelt, at børnene er glade for deres middagslur.

Der er, som de fleste forældre nok vil genkende, en periode, hvor det er svært at finde balancen for, om barnet skal sove eller ej. Det er vigtigt at få ordentlige aftaler med personalet om dette, så både barn, forældre og personale kan fungere i det.

I børnehaven sover børnene indenfor på egen madras – med eget sengetøj, som børnehaven stiller til rådighed.

 Skiftetøj

j0438591Det er vigtigt at jeres barns påklædning er afpasset vejr og vind-forhold. I bedes sørge for, at jeres barn har skiftetøj med, og at dette bliver suppleret, når I har brugt noget af det. Det er også en god idé at have en god trøje og et par tykke sokker/hjemmesko liggende fast i rummet.

 Det er en god ide at navne-mærke tøjet, da det nemt kan blive forbyttet i så stort et hus som vores.

 

j0407902
I vil sikkert opleve, at personalet beder jer selv kigge efter bortkomne sager. Vi har ganske enkelt ikke tid til at lede efter bortkomne sager, hver gang det sker. Men vi rydder op til lukketid, sætter det navne-mærkede på plads og samler de resterende, glemte sager sammen i glemme-kassen i børne-garderoben.

 

Renlighedstræning

Renlighedstræning vil altid være et samarbejde mellem hjem og institution. Når I (eller vi) tænker, at jeres barn er ved at være klar til det, tager I (eller vi) kontakt, og træffer aftale om, hvordan det skal foregå. Det er vigtigt, at barnet ikke oplever nederlag og skam i forbindelse med træningen, samt at barnet, helt objektivt, får den hjælp, det har behov for. Spørg endelig personalet, hvis I er i tvivl om, hvornår tiden er rigtig til at begynde.

I skal selv medbringe bleer til jeres barn, og sørge for, at der er nok af dem. Det er en god hjælp i hverdagen, hvis I sørger for ikke at løbe tør.

j0213497

Sut

Hvis jeres barn bruger sut, skal I selv medbringe den. Det er en rigtig god ide at navne-mærke sutten. Så skal vi gøre, hvad vi kan, for at de ikke bytter :o). I skal selv sørge for at sutten er hel (dvs ikke revnet/hullet), samt at den er ren, når I afleverer jeres barn.

Hygiejne i daginstitutionen

Håndvask har stor betydning for spredning af smitte, bakterier mv i en daginstitution. Vi lærer børnene at vaske hænder med sæbe:

http://images.google.dk/images?q=tbn:pycpNxOz5CUJ:www.stenen.hvidovre.dk/Files/Billeder/Badevarelse.jpg

  • Før og efter de har spist
  • Når de kommer ind fra legepladsen
  • Efter toiletbesøg