Måltider


http://images.google.dk/images?q=tbn:jjoxiOUoHxUJ:www.nybrofrugt.dk/image/samlet%2520frugt.jpgMorgenmad: Der er fælles morgenmad for de børn, der møder tidligt. Vi spiser i fællesrummet ivuggestueafdelingen. Morgenmaden er enkel, men sund. Vi tilstræber, at morgenmåltidet er hyggeligt og roligt. Kl 7.15 ryddes morgenmaden af bordet.

Hvert andet år spørges forældrene i afdelingen, om de ønsker at der skal være en frokostordning for deres børn. Dette er bestemt ved lov på ministerniveau. Spørg evt. leder om, hvornår det finder sted næste gang.
Forældrene i vuggestuen har stemt ja tak til frokostordning i maj 2016 – så vuggestuebørnene er på fuld kost via forældrebetalingen. Børnehavebørnenes forældre har i maj 2016 fravalgt frokost-ordningen.

Formiddag:
Vuggestuen:
Kl. ca 9.00-9.30 får vuggestue-børnene brød/frugt og noget at drikke. Vi beder jer om ikke at aflevere børn i tidsrummet – det er meget forstyrrende for små børn at blive afbrudt i et måltid – og vigtigt for både børn, personale og forældre at børnene får lov at koncentrere sig om at spise i hyggelige, rolige rammer.

Børnehaven:
Kl. ca. 9-9.30 spises der formiddagsmad fra den medbragte madpakke. Hvis barnet er under 3 år smører køkkenassistenten en madpakke. Se i øvrigt Kostpolitikken.

Frokost:
Vuggestuen:
KL. ca 11 spises der frokost. Vores køkkenassistent laver en madplan til hver uge, der både indeholder varmt mad, grød og rugbrødmadder på skift de forskellige dage. Madplanen hænger ved køkkendørn i vuggestuen.

Børnehaven:
Kl. ca.. 11/11.30 spiser børnene deres medbragte madpakker og får vand fra deres drikkedunke. Vi tilstræber en form for bordskik (ud fra alder og udvikling). Vi lærer børnene at tage hensyn til hinanden – vente på hinanden – række mad/drikke til hinanden – selv tage mad op m.m.

Eftermiddag:
Vuggestuen:
Alt efter, hvornår børnene står op fra deres middagslur får de serveret eftermiddagsmad - med start fra ca. kl.14. Børnene får serveret brød og frugt.

Børnehaven:
Kl. ca. 14/14.15 spises der det medbragte eftermiddagsmad. Eftermiddags-Måltidet pakkes for sig selv – gerne i plastboks af hygiejniske årsager.